023 Rouw om het verlies van een dierbare

023 Rouwen om het verlies van een dierbare

In deze podcast

Niemand ontkomt eraan. Leven betekent ook verliezen. Verliezen van mensen die je lief zijn. De een maakt het al vroeg mee en de ander pas later in zijn of haar leven. In deze podcast praten we door over rouwen om het verlies van een dierbare. We bespreken de twee “riemen” van het bootje rouwen: “De realiteit van het verlies aanvaarden” en “De realiteit dat het leven verder gaat”. Deze gaan hand in hand, maar niet altijd voor de rouwende. 

We maken uitstapjes naar het boek “Je bent niet alleen” van Isa Hoes en Merlijn Kamerling. Dit is een affiliatielink. Als je op de linkt klikt en het boek aanschaft, krijgen wij daar een kleine bijdrage voor. 

► Abonneer je hier op ons YouTubekanaal: 

@samensterkerelatiesbouwen  

Rouwproces en emoties

De podcast benadrukt de complexiteit en individualiteit van het rouwproces. De sprekers bespreken hoe mensen verschillend reageren op verlies, waarbij sommigen zich afsluiten en anderen hun emoties meer naar buiten brengen. Er wordt gesproken over de noodzaak om rouw en verdriet toe te laten, en hoe dit kan leiden tot een gevoel van opluchting en acceptatie.

Communicatie en relaties

Er wordt aandacht besteed aan het belang van communicatie tijdens het rouwproces, zowel met anderen als met zichzelf. De podcast benadrukt hoe belangrijk het is om gevoelens te delen en steun te zoeken bij vrienden, familie of professionals.

Rouwtaken en fases

De sprekers bespreken verschillende theorieën over rouw, inclusief de fasen van rouw volgens Kübler-Ross. Ze bekritiseren het idee van een lineair rouwproces en benadrukken dat rouw een zeer persoonlijk en niet-lineair proces is.

Het leven na verlies

De podcast benadrukt hoe het leven doorgaat na het verlies van een dierbare en hoe individuen leren omgaan met de nieuwe realiteit. Er wordt besproken hoe men een balans kan vinden tussen het herinneren van de overledene en het verdergaan met het eigen leven.

Rouw en maatschappij

De sprekers bespreken hoe de maatschappij omgaat met rouw en hoe culturele normen en verwachtingen het rouwproces kunnen beïnvloeden. Ze benadrukken het belang van het creëren van een omgeving waarin rouw wordt geaccepteerd en ondersteund.

Persoonlijke verhalen en ervaringen

Verschillende persoonlijke verhalen en ervaringen worden gedeeld om verschillende aspecten van rouw en verlies te illustreren. Deze verhalen helpen om abstracte concepten te concretiseren en bieden luisteraars herkenning en inzicht in hun eigen ervaringen.

Ondersteuning en hulpbronnen

De podcast biedt informatie over waar mensen hulp en ondersteuning kunnen vinden bij het omgaan met rouw, inclusief professionele hulp, zelfhulpbronnen en gemeenschapsondersteuning.

Samenwerken?

Wil je live met ons werken? Check hier de mogelijkheden en wie weet ontmoeten we elkaar binnenkort. https://relatie-herstel.nl

Websites

  • Relatie-Herstel platform: https://samensterkerelatiesbouwen.nl
  • Website: https://relatie-herstel.nl
  • Website: https://brain-spotting.nl
  • Online programma SAMEN: https://relatieherstelacademie.nl
  • Engelse versie Online programma SAMEN: https://relationshiprestoring.com
  • Podcast: https://relatie-herstel.nl/podcast

Social Media

  • Instagram: https://www.instagram.com/relatieherstel
  • Instagram podcast: https://www.instagram.com/relatie_2.0
  • Facebook: https://www.facebook.com/RelatieHerstel
  • LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/relatie-herstel.nl
Inmiddels is de SamenSterkeRelatiesBouwen Podcast al een tijdje online. Vanuit daar ontstaat alle inhoud die je terugvindt op het platform. Op Spotify zijn lang niet alle afleveringen te beluisteren. Wil je alles beluisteren, zorg dan dat je lid wordt van de community en de eerste 14 dagen kun je alle afleveringen gratis beluisteren, premium artikelen lezen en exclusieve masterclasses bekijken. Ga daarvoor naar samensterkerelatiesbouwen.nl/abonnementen en we hopen je dan weer terug te zien in de community.

Reacties

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *