015 Waarom ontwikkelt de een wel een trauma en de ander niet

015 Waarom ontwikkelt de een wel een trauma en de ander niet

In deze aflevering wordt de vraag besproken waarom de ene persoon wel een trauma ontwikkelt na een gezamenlijk ervaren gebeurtenis en de ander niet. Nu we weten wat een trauma is

We komen er al pratend achter dat de verwerking van traumatische ervaringen uiterst individueel is, afhankelijk van persoonlijke geschiedenis, copingmechanismen, steunnetwerken, en de mate van eerder ervaren trauma’s. Niet iedereen reageert hetzelfde op vergelijkbare gebeurtenissen vanwege de unieke samenstelling van hun hersenen en levenservaring.

Inmiddels is de SamenSterkeRelatiesBouwen Podcast al een tijdje online. Vanuit daar ontstaat alle inhoud die je terugvindt op het platform. Op Spotify zijn lang niet alle afleveringen te beluisteren. Wil je alles beluisteren, zorg dan dat je premium lid wordt van de community en de eerste 7 dagen kun je alle afleveringen gratis beluisteren, premium artikelen lezen en exclusieve masterclasses bekijken. Ga daarvoor naar samensterkerelatiesbouwen.nl/abonnementen en we hopen je dan weer terug te zien in de community.

Reacties

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *