SAMEN door de wanhoop

By ferdinand Categories: Stellen
Wishlist Delen
Deel cursus
Pagina link
Deel op social media

Over cursus

Je bent bedrogen doordat je partner is vreemdgegaan en de wanhoop nabij. Misschien voelt het wel alsof alles wat belangrijk was nu is ingestort. Je staat erbij en kijkt ernaar en denkt: “Hoe kan dit? Waarom jij, waarom ik?” Je bent bang voor wat er komen gaat en hebt geen idee hoe je uit deze puinhoop nog iets moois moet gaan maken.

Jij bent degene die je partner bedrogen heeft doordat je vreemdging. Nu vraag je je af hoe je dit hebt kunnen doen. Je wilt het graag weer goedmaken maar je weet niet hoe. Als je er over begint, wordt de sfeer grimmig. Je weet niet wat je moet met de boosheid en woede die je voelt. Met het wantrouwen dat je op je af voelt komen. Met de schuldgevoelens die aan je knagen. Kun je deze puinhoop herstellen?

Jullie proberen over het vreemdgaan te praten. Misschien lucht dat soms op, maar meestal merk je dat praten jullie niet dichter bij elkaar brengt. Het is net alsof alle lucht uit jullie relatie geperst wordt en alsof alles nog maar om één ding draait: het vreemdgaan. Je wordt er gek van en wilt het vergeten. Maar de realiteit is snoeihard, je kunt er niet aan ontkomen. En misschien denk je wel: “Laten we er maar mee stoppen!” Maar aan de andere kant is dat ook niet wat je wil.

Herstellen van vreemdgaan kan!

Honderden stellen gingen jullie voor!

Recept voor herstel van vertrouwen na vreemdgaan

“Ik denk dat ik een soort recept gevonden heb voor herstel van vertrouwen.”

Passie ontstaat niet zomaar. Daarom heb ik, op basis van mijn ervaringen, dit unieke online programma ontwikkeld voor stellen die in een vertrouwenscrisis zijn beland.

Ik denk dat ik een soort recept gevonden heb voor herstel van vertrouwen. Het is een recept dat alle werkzame bestanddelen combineert die ik gevonden heb. Een recept dat meerdere leerstijlen aanspreekt en gebruik maakt van verschillende leermiddelen (video, audio, tekst, oefeningen, gesprek). Juist deze combinatie maakt de training enorm krachtig en waardevol.

Dit programma is uniek, niemand biedt zo’n compleet pakket aan.

Ferdinand Bijzet – Systeemtherapeut, gestalttherapeut, ECP-therapeut

Toon meer

Wat ga je leren?

  • Pijn en woede achter jullie laten
  • Van wanhoop naar hoop
  • Van angst naar koestering
  • Samen lachen en lol hebben
  • Van wantrouwen naar vertrouwen
  • van Woede naar koestering
  • Jullie relatie wordt weer leuk

Cursus inhoud

Introductie

  • Introductie in het programma
    08:50

Stilstaan
De eerste stap is (S)tilstaan. Voor je ook maar iets wilt gaan doen aan herstel moet je stilstaan en overwegen waar je staat. En vooral stilstaan bij wat je wilt. Want dit programma is alleen geschikt als je een keus maakt er voor te gaan.

Amputeren
De tweede stap is (A)mputeren. Herstel kan alleen als je bereid bent om keuzes te maken. Werken aan herstel terwijl degene met wie je bent vreemdgegaan nog in beeld is, is onmogelijk. Hoe amputeer je oude invloeden uit je leven? Maar het geldt ook voor degene die bedrogen is. Van welke niet-werkende reacties moet jij afscheid nemen? Ik denk aan extreme controle, verwijten, straffen…

Meeleven
De derde stap is (M)eeleven. Herstel van een vertrouwensbreuk is een zwaar proces. Degene die bedrogen is, ervaart vaak veel pijn en wil daar vaak over praten. Degene die bedrogen heeft, voelt vaak juist opluchting en wil vooruit kijken. Twee wisselende belangen. Hoe doe je recht aan beide? Hoe praat je over je angst, woede en boosheid? Hoe luister je daarnaar als jij degene bent die dit heeft aangericht?

Evalueren
De vierde stap is (E)valueren. Vreemdgaan is ook een signaal aan de relatie. Vaak miste er iets in de relatie en in veel gevallen waren beiden al een tijdje ontevreden over de kwaliteit van het samenzijn. In deze fase ga je kritisch naar je relatie kijken en trek je lessen met het oog op de toekomst.

Nieuwe kans
De vijfde stap is (N)ieuwe kans. Je bent samen door de pijn heen geworsteld. Hoe ga je nu bouwen aan een nieuwe relatie waarin je gepassioneerd over elkaar bent en blijft? Maar ook “(N)aweeën” komen in deze fase voor. Soms zomaar opeens is dat oude gevoel van angst er weer. Dan wil je er opnieuw over praten en zit je voor je gevoel weer in een vorige fase. Hoe ga je daarmee om?

Student waarderingen & beoordelingen

Nog geen beoordeling
Nog geen beoordeling