Thuiskomen bij jezelf

Wishlist Delen
Deel cursus
Pagina link
Deel op social media

Over cursus

Krijg weer grip op je herstel door stil te staan bij wat je voelt, bij wie je bent en wat je nodig hebt.

 • Je ontdekt waardoor je vastloopt
 • Je leert stilstaan bij jouw gevoelens en patronen waardoor je jezelf beter kan sturen
 • Je krijgt weer grip op je leven omdat je leert kiezen vanuit behoefte
 • Je leert hoe je jezelf op krachtige wijze kan laten zien aan de mensen om je heen

Herken je dit?

Je bent aan het overleven en weet je geen raad met jezelf. Misschien ervaar je onrust, voel je je erg prikkelbaar of ben je neerslachtig. Je maakt een heftige periode door. Misschien heb je al enige hulp gehad, maar blijf je zitten met zaken waar je maar niet doorheen komt. Weet dat je niet de enige bent en dat ik jou hierin wil en kan helpen op een zeer betrokken en veilige manier! Met alle liefde verwelkom ik jou in mijn programma.

Waarom dit programma?

Dit programma heb ik ontwikkeld vanuit een heilige frustratie… Ik zag mensen binnen de live gesprekken contact maken met wat in hen leefde, maar eenmaal thuis weer vervallen in oude gewoontes, namelijk in het wegvluchten van hun innerlijke onrust. Het blijkt voor velen enorm lastig om in het dagelijkse leven de tijd te nemen om naar binnen te keren, om daar te ontdekken wat er allemaal gaande is en het te geven wat het nodig heeft… Met dit programma probeer ik in jouw huiskamer te komen en jou het gevoel te geven dat je er niet alleen voor staat! Ik heb geprobeerd in je gedachten en belevingswereld te kruipen om contact met je te leggen zodat jij dat ook met jezelf gaat leren doen, en van daaruit weer met de mensen om je heen. Ik durf nu te zeggen – na de ervaringen van tientallen cliënten met het programma – dat het resultaat er mag zijn. Ik ben ongelofelijk dankbaar dat deze digitale tool een manier kan zijn om levens in beweging te brengen!
Toon meer

Wat ga je leren?

 • Elke module bevat ‘Ervaringsgerichte oefeningen’ waarbij je leert hoe je kan luisteren naar en in gesprek kan gaan met jezelf. Via visualisaties, lichaamsgerichte oefeningen, creatieve schrijfopdrachten, en luisterverhalen kom je dieper in contact met je gevoelens zodat deze ruimte krijgen. Je leert je emoties toe te laten en los te laten, maar leert ook hoe je jouw emoties terugbrengt naar een staat van rust.
 • In module 1 leer je over welk effect jouw vroege relaties hebben gehad op de ontwikkeling van jouw brein. Je krijgt antwoord op de vraag hoe je rust en vreugde hebt leren ontwikkelen of hoe deze juist uitbleef. Aan het einde van deze module herken jij welke (on)mogelijkheden jij op dit moment bezit om vanuit elke emotie terug te keren naar een staat van rust en vreugde en heb je daarin al de eerste stappen gezet.
 • In module 2 breng je in kaart welke eigenschappen en emoties jij laat zien aan de buitenwereld en welke je onderdrukt. Het wordt duidelijk hoe jouw klachten gerelateerd zijn aan dit onderdrukken en hoe jij wegen hebt gezocht om toch te kunnen overleven. Je krijgt een aantal inzichtgevende tools waardoor je leert dit ongewenste patroon te doorbreken.
 • In module 3 ga je leren hoe jij beter kan gaan zorgen voor jouw eigen behoeften. Je leert zorgen voor je behoeften in relatie met anderen, maar ook in relatie tot jezelf. De kracht van jouw autonoom zijn, het stellen van je grenzen, het tevoorschijn halen van jouw kwetsbaarheid en behoeften temidden van confrontaties, wordt uitgedaagd. In deze module leer je een verdiepende stap te maken in de omgang met jezelf temidden van relaties en het leven.

Cursus inhoud

Welkom

 • Wat je kan verwachten in dit programma
  07:20
 • Je vertrouwenspersoon
 • Belangrijke startopdracht
 • Mijn Teamgenoot: Miriam van Dieren
  01:10

Module 1: Hoe leer ik rust en vreugde ervaren
In module 1 leer je over welk effect jouw vroege relaties hebben gehad op de ontwikkeling van jouw brein. Je krijgt antwoord op de vraag hoe je rust en vreugde hebt leren ontwikkelen of hoe deze juist uitbleef. Aan het einde van deze module herken jij welke (on)mogelijkheden jij op dit moment bezit om vanuit elke emotie terug te keren naar een staat van rust en vreugde en heb je daarin al de eerste stappen gezet.

Module 2: Hoe vind ik mijzelf terug
In module 2 breng je in kaart welke eigenschappen en emoties jij laat zien aan de buitenwereld en welke je onderdrukt. Het wordt duidelijk hoe jouw klachten gerelateerd zijn aan dit onderdrukken en hoe jij wegen hebt gezocht om toch te kunnen overleven. Je krijgt een aantal inzichtgevende tools waardoor je leert dit ongewenste patroon te doorbreken.

Module 3: Hoe zorg ik beter voor mezelf
In module 3 ga je leren hoe jij beter kan gaan zorgen voor jouw eigen behoeften. Je leert zorgen voor je behoeften in relatie met anderen, maar ook in relatie tot jezelf. De kracht van jouw autonoom zijn, het stellen van je grenzen, het tevoorschijn halen van jouw kwetsbaarheid en behoeften temidden van confrontaties, wordt uitgedaagd. In deze module leer je een verdiepende stap te maken in de omgang met jezelf temidden van relaties en het leven.

Student waarderingen & beoordelingen

Nog geen beoordeling
Nog geen beoordeling