019 Bindingsangst en verlatingsangst in de praktijk

019 Bindingsangst en verlatingsangst in de praktijk

In de podcast

Deze aflevering van de podcast focust op de dynamiek van verlatingsangst en bindingsangst in relaties. Door middel van persoonlijke ervaringen en voorbeelden wordt inzicht gegeven in hoe deze angsten relaties kunnen beïnvloeden en welke copingstrategieën er zijn. Er wordt benadrukt hoe belangrijk het is om veiligheid en balans in relaties te creëren en het belang van persoonlijke groei en ontwikkeling wordt onderstreept. Luisteraars worden aangemoedigd om hun eigen relatiepatronen te herkennen en hieraan te werken voor gezondere en gelukkigere relaties.

► Abonneer je hier op ons YouTubekanaal: 

Naar het kanaal: @samensterkerelatiesbouwen  

Verlatingsangst en bindingsangst in relaties

De podcast gaat diep in op de dynamiek tussen iemand die bang is om verlaten te worden en iemand die bang is voor hechte banden. Deze dynamiek creëert vaak een patroon waarbij de ene persoon zich vastklampt en de andere zich terugtrekt, wat kan leiden tot conflicten en ongemak in de relatie.

Persoonlijke ervaringen en voorbeelden

Ferdinand en Hans delen persoonlijke ervaringen en voorbeelden om de concepten van verlatingsangst en bindingsangst te illustreren. Dit helpt luisteraars de theorieën in een praktische context te zien.

Coping strategieën

De aflevering biedt strategieën om met deze angsten om te gaan, zowel op individueel niveau als binnen de relatie. Er wordt gesproken over het belang van zelfreflectie, het herkennen van patronen, en het aangaan van de eigen angsten.

Het belang van veilige relaties

Er wordt benadrukt hoe belangrijk het is om een veilige ‘haven’ te hebben in relaties, waarbij mensen zich veilig voelen om zichzelf te zijn en hun behoeften te uiten.

Onderlinge afhankelijkheid in relaties

De sprekers bespreken hoe afhankelijkheden in relaties kunnen leiden tot problemen en hoe belangrijk het is om een balans te vinden tussen samen zijn en individuele vrijheid.

Persoonlijke groei en ontwikkeling

Er wordt gesproken over het belang van persoonlijke groei en ontwikkeling binnen de context van een relatie. Dit omvat het leren omgaan met eigen angsten en het ontwikkelen van een gezonde zelfstandigheid.

Samenwerken?

Wil je live met ons werken? Check hier de mogelijkheden en wie weet ontmoeten we elkaar binnenkort. https://relatie-herstel.nl

Websites

Social Media

  • Instagram: https://www.instagram.com/relatieherstel
  • Instagram podcast: https://www.instagram.com/relatie_2.0
  • Facebook: https://www.facebook.com/RelatieHerstel
  • LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/relatie-herstel.nl

Verwante artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *