020 Ervaringsgerichte lichaamsgerichte partnerrelatie therapie

020 (Ont)rouw_ Rouwen om het verlies van je affaire, kan dat, mag dat en hoe dan

In de podcast

In deze nieuwe aflevering is René de Boer te gast. Deze aflevering richt zich op de introductie en uitleg van lichaamsgerichte therapie, met een focus op het integreren van deze aanpak in relatietherapie en het specifiek adresseren van de behoeften van mannen in therapie. De gesprekspartners benadrukken het belang van een fysieke benadering naast verbale communicatie in therapie, vooral voor diegenen die moeite hebben hun emoties te uiten.

► Abonneer je hier op ons YouTubekanaal: 

Naar het kanaal: @samensterkerelatiesbouwen  

Introductie van onze gast René de Boer

René wordt geïntroduceerd als psychosociaal therapeut, werkzaam in Harderwijk. Hij is betrokken bij het Kemper Instituut middels een samenwerking met Ferdinand om opleidingen voor therapeuten te verzorgen, met name gericht op partnerrelaties. Zijn specialisatie ligt in het lichaamsgerichte aspect van therapie.

Lichaamsgerichte therapie

René legt uit dat zijn werk zich focust op lichaamsgerichte therapie, een vorm van psychomotorische therapie. Deze therapie is geïntegreerd met vechtsporten zoals boksen en judo, vooral gericht op mannen en jongens, maar ook steeds meer op vrouwen. Het doel is om cliënten te helpen hun emoties te uiten en te verwerken door middel van fysieke activiteiten.

Gebruik van vechtsport in therapie

René bespreekt hoe hij vechtsporten heeft geïntegreerd in therapie, vooral voor mannelijke cliënten met ervaringen van seksueel misbruik of problemen met impulscontrole en agressieregulatie. Deze methode helpt cliënten om hun gevoelens beter te uiten en te verwerken.

Focus op mannen in therapie

Er wordt besproken dat mannen vaak moeite hebben met het verbaal uitdrukken van emoties zoals boosheid, verdriet of angst. De lichaamsgerichte aanpak helpt hen om deze gevoelens fysiek te uiten, wat effectiever kan zijn dan alleen praten.

Ontwikkeling en doelen van de 0pleiding

De podcast bespreekt de ontwikkeling van een nieuwe opleiding gericht op lichaamsgerichte partnertherapie. Het doel is om een combinatie van verbale en lichaamsgerichte interventies aan te bieden, wat uniek is in de relatietherapie.

Integratie van lichaamsgerichte therapie in relatietherapie

De gesprekspartners bespreken hoe lichaamsgerichte therapie geïntegreerd kan worden in relatietherapie, om zo een meer holistische benadering van therapie te bieden die zowel het mentale als het fysieke aspect van relaties omvat.

Voorbeelden van lichaamsgerichte oefeningen

Er worden specifieke voorbeelden gegeven van lichaamsgerichte oefeningen die gebruikt worden in therapie, zoals boksen, om cliënten te helpen hun emoties en fysieke reacties te verkennen.

Samenwerken?

Wil je live met ons werken? Check hier de mogelijkheden en wie weet ontmoeten we elkaar binnenkort. https://relatie-herstel.nl

Websites

  • Relatie-Herstel platform: https://samensterkerelatiesbouwen.nl
  • Website: https://relatie-herstel.nl
  • Website: https://brain-spotting.nl
  • Online programma SAMEN: https://relatieherstelacademie.nl
  • Engelse versie Online programma SAMEN: https://relationshiprestoring.com
  • Podcast: https://relatie-herstel.nl/podcast

Social Media

  • Instagram: https://www.instagram.com/relatieherstel
  • Instagram podcast: https://www.instagram.com/relatie_2.0
  • Facebook: https://www.facebook.com/RelatieHerstel
  • LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/relatie-herstel.nl

Verwante artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *