021 Ontrouw

021 Ervaringsgerichte Lichaamsgerichte Partnerrelatie Therapie

In de podcast

In deze nieuwe serie over Rouw van een aantal afleveringen beginnen Ferdinand en Hans met het bespreken van het complexe rouwproces van zowel de bedrogen als de ontrouwe partner. Ze benadrukken het belang van het erkennen van deze gevoelens en het creëren van een veilige ruimte voor communicatie en genezing. De aflevering behandelt ook de verschillende vormen van ontrouw en het belang van externe ondersteuning, zoals therapie, in het herstelproces. 

► Abonneer je hier op ons Youtubekanaal 

@samensterkerelatiesbouwen  

Rouwen na ontrouw

Dit deel focust op de emotionele nasleep en het rouwproces na vreemdgaan. Het benadrukt hoe beide partners rouwen – de bedrogen partner rouwt om het verlies van het idee van exclusiviteit en vertrouwen, terwijl de ontrouwe partner rouwt om het verlies van de affaire en de verbondenheid met de ander. Dit onderdeel biedt inzicht in de complexiteit van emoties en conflicten die in dergelijke situaties ontstaan.

Verschillende vormen van vreemdgaan

Hier wordt de variatie in vreemdgaan besproken, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen fysieke affaires en emotioneel vreemdgaan. De sprekers belichten hoe verschillende vormen van ontrouw verschillende emotionele reacties en consequenties hebben.

Rouwprocessen in relaties

Het gaat over het algemene concept van rouw binnen relaties, inclusief situaties als het chronisch ziek worden van een partner. Het behandelt hoe men omgaat met veranderingen en verliezen binnen een relatiecontext.

Verwerking en communicatie

Er wordt dieper ingegaan op het belang van communicatie en verwerking na een affaire. De noodzaak van een veilige ruimte om gevoelens en gedachten te delen wordt benadrukt, evenals het belang van externe steun zoals therapie.

Persoonlijke ervaringen en reflecties

Ferdinand en Hans delen persoonlijke ervaringen en reflecties die de luisteraar helpen de complexiteit van menselijke relaties en emoties te begrijpen.

Samenwerken?

Wil je live met ons werken? Check hier de mogelijkheden en wie weet ontmoeten we elkaar binnenkort. https://relatie-herstel.nl

Websites

  • Relatie-Herstel platform: https://samensterkerelatiesbouwen.nl
  • Website: https://relatie-herstel.nl
  • Website: https://brain-spotting.nl
  • Online programma SAMEN: https://relatieherstelacademie.nl
  • Engelse versie Online programma SAMEN: https://relationshiprestoring.com
  • Podcast: https://relatie-herstel.nl/podcast

Social Media

  • Instagram: https://www.instagram.com/relatieherstel
  • Instagram podcast: https://www.instagram.com/relatie_2.0
  • Facebook: https://www.facebook.com/RelatieHerstel
  • LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/relatie-herstel.nl

Verwante artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *