022 (Chronisch) ziek zijn en het effect op de relatie

022 Rouw bij een chronisch ziekte

In de podcast

Mijn partner is chronisch ziek. Ze vraagt vaak of ik het niet erg vind dat ze ziek is. En ik reageer natuurlijk altijd met ‘natuurlijk niet’. Ze lijkt het vaak niet te geloven. En heel eerlijk baal ik er soms ook van, maar ja, ze kan er niets aan doen.’ Chronisch ziek zijn trekt een wissel op de relatie. Een zieke en gezonde partner, maar samen hebben ze last van deze ziekte. Hoe ga je daar samen mee om en hoe geef je dat samen een plaats? 

► Abonneer je hier op ons channel: 

link naar button:  @samensterkerelatiesbouwen  

Invloed van chronische ziekte op relaties

Het script benadrukt hoe een chronische ziekte niet alleen de persoon die ziek is, maar het hele gezin beïnvloedt, met speciale aandacht voor de partnerrelatie.

Rouwproces

Er wordt gesproken over het rouwproces dat zowel de zieke als de partner doormaken, aangezien zij moeten omgaan met verlies van bepaalde levensaspecten en dromen.

Communicatie en begrip

Het belang van open communicatie en begrip binnen de relatie wordt benadrukt. Partners moeten leren omgaan met gevoelens van schuld, frustratie en machteloosheid.

Impact op het dagelijks leven

Besproken wordt hoe chronische ziekte dagelijkse activiteiten en plannen beïnvloedt, zoals vakanties en huishoudelijke taken, en de daaruit voortvloeiende emoties en conflicten.

Zorg voor het welzijn van beide partners

Het script onderstreept het belang van zowel de zieke als de partner om voor hun eigen welzijn te zorgen en hun emoties te erkennen en te uiten.

Rol van de Omgeving: Er wordt gesproken over hoe familieleden en vrienden betrokken zijn en hoe hun reacties en ondersteuning een rol spelen in het omgaan met de ziekte.

Acceptatie en aanpassing

De nadruk ligt op het belang van acceptatie van de nieuwe realiteit en het aanpassen van verwachtingen en plannen als gevolg van de ziekte.

Samenwerken?

Wil je live met ons werken? Check hier de mogelijkheden en wie weet ontmoeten we elkaar binnenkort. https://relatie-herstel.nl

Websites

  • Relatie-Herstel platform: https://samensterkerelatiesbouwen.nl
  • Website: https://relatie-herstel.nl
  • Website: https://brain-spotting.nl
  • Online programma SAMEN: https://relatieherstelacademie.nl
  • Engelse versie Online programma SAMEN: https://relationshiprestoring.com
  • Podcast: https://relatie-herstel.nl/podcast

Social Media

  • Instagram: https://www.instagram.com/relatieherstel
  • Instagram podcast: https://www.instagram.com/relatie_2.0
  • Facebook: https://www.facebook.com/RelatieHerstel
  • LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/relatie-herstel.nl

Verwante artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *