024 Muziek als manier om te delen

024 Muziek als manier om te delen

In deze podcast

Niet voor iedereen is het makkelijk om door taal of in gesprek bij zijn of haar emoties te komen. Soms helpen andere manieren daar veel beter bij. Muziek is ook een mooie manier om je emoties te laten raken. In deze aflevering praten we daarover met Rokus Maasland van The Bowery. Hij schrijft veel liedjes over de rauwe en harde kant van het leven om zijn eigen emoties kwijt te kunnen en om andere mensen een ‘veilig huisje’ te geven waar ze even in kunnen schuilen.

► Abonneer je hier op ons Youtube kanaal: 

@samensterkerelatiesbouwen  

Rouw en verlies

Er wordt gesproken over het omgaan met rouw na het verlies van een dierbare. Dit thema wordt benaderd vanuit een persoonlijk en emotioneel perspectief, waarbij de focus ligt op het accepteren van gevoelens van verdriet en het vinden van troost in muziek.

Muziek en emoties

De gast, Rokus Maasland van https://www.thebowerymusic.com, een muzikant, bespreekt hoe hij muziek gebruikt om emoties zoals rouw en verdriet te verwerken. Zijn liedjes worden beschreven als ‘huisjes’ waarin luisteraars tijdelijk kunnen schuilen.

Het belang van luisteren en stilte

Er wordt gesproken over het belang van simpelweg naast iemand staan in moeilijke tijden, zonder direct oplossingen te bieden. Dit wordt geïllustreerd door het verhaal van Job uit de Bijbel, waar zijn vrienden hem ondersteunen door bij hem te zijn en samen met hem te zwijgen.

Acceptatie van emoties

De podcast benadrukt het belang van het erkennen en accepteren van emoties, inclusief dagen waarop men zich niet sterk voelt. Er wordt besproken hoe dit onderdeel is van het helingsproces.

Sociale ondersteuning en gemeenschap

Het belang van sociale ondersteuning wordt besproken, zoals het bieden van een luisterend oor of het delen van persoonlijke ervaringen met anderen die door moeilijke tijden gaan.

Persoonlijke verhalen en ervaringen

De presentatoren en de gast delen persoonlijke verhalen en ervaringen over hun eigen leven en hoe ze omgaan met uitdagingen en emotionele momenten.

Gast in de podcast

Rokus Maasland 

Website https://www.thebowerymusic.com/

Samenwerken?

Wil je live met ons werken? Check hier de mogelijkheden en wie weet ontmoeten we elkaar binnenkort. https://relatie-herstel.nl

Websites

Social Media

  • Instagram: https://www.instagram.com/relatieherstel
  • Instagram podcast: https://www.instagram.com/relatie_2.0
  • Facebook: https://www.facebook.com/RelatieHerstel
  • LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/relatie-herstel.nl

Verwante artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *